A 2011-es Év Fája Romániában a köpeci szil

2011. október 31-én lezárult a szavazási időszak az Év Fája Romániában verseny keretében. A leadott szavazatok érvényesítése után az első helyen a köpeci szil végzett 13.096 érvényes szavazattal, a második helyet a vágási tölgy nyerte el 12.724 érvényes szavazattal, míg a harmadik helyet a temesvári platán nyerte el 2.270 szavazattal.


2011. október 31-én lezárult a szavazási időszak az Év Fája Romániában verseny keretében.
A leadott szavazatok érvényesítése után az első helyen a köpeci szil végzett 13.096 érvényes szavazattal, a második helyet a vágási tölgy nyerte el 12.724 érvényes szavazattal, míg a harmadik helyet a temesvári platán nyerte el 2.270 szavazattal.

A 300 éves mezei szilfaóriás (Ulmus campestris), Köpec falutól északra, a Barót vize fölött átívelő híd szomszédságában, egy néhai vízimalom udvarán áll és őrködik. Az impozáns méretű, több mint 35 méter magas háromágú famatuzsálem körmérete 1,3 m magasságban 7,3 m, így átöleléséhez öt felnőtt emberre is szükség van.

A győztes fát, a köpeci szilt, a Polgár-Társ Alapítvány benevezi az Év Fája Európában versenyre.
A verseny fő célja felhívni a figyelmet a fák fontosságára, de ugyanakkor a környezet védelmére is.
A Év Fája programot a Polgár-Társ Alapítvány ülteti életbe.

A program támogatói: Cseh Környezetvédelmi Minisztérium, Cseh Környezetvédelmi Alap, Nadace Partnertsvi, Tusnád Ásványvíz RT

Médiatámogató: az Európa FM rádió.
Média partner: a Think Outside of the Box