A köpeci szil második helyen végzett az Európa Év Fája versenyen

A 2012-ben megszervezett Európa Év Fája verseny nyertese a felsőmocsoládi (Magyarország) hárs. A nyertes hárs 11.158 szavazatot kapott, ezt követi a köpeci szil (Kovászna megye) 9.812 szavazattal.


A köpeci szil második helyen végzett az Európa Év Fája versenyen

A 2012-ben megszervezett Európa Év Fája verseny nyertese a felsőmocsoládi (Magyarország) hárs. A nyertes hárs 11.158 szavazatot kapott, ezt követi a köpeci szil (Kovászna megye) 9.812 szavazattal. Harmadik helyen a bolgár szil végzett 6.071 szavazattal. A díjátadási ünnepséget Brüsszelben, a Természetvédelem Nemzetközi Szövetségének (IUCN) székhelyén szervezik meg május 23-án, a Zöld Hét alkalmával. A díj a neves cseh művész, Martin Patřičný alkotása. A versenyt már második alkalommal szervezi meg a cseh Environmental Partnership Foundation.

Az európai versenyen 7 ország vett részt: Románia, Magyarország, Bulgária, Szlovákia, Franciaórszág, Csehország és Lengyelország.

A verseny szervezése Janez Potočnik úr, az Európai Környezetvédelmi Bizottság Biztosának védnöksége alatt történt valamint a cseh Környezetvédelmi Minisztérium Környezetvédelmi Alapjának anyagi támogatásával.